Nordwin College 04 maart 2019

Waddencampus biedt jongeren nieuw perspectief

Waddencampus biedt jongeren nieuw perspectief

De Waddencampus haalt studenten naar de praktijk op Ameland. Dat maakt het onderwijs relevant en helpt organisaties op het eiland om nieuwe bedrijvigheid op te zetten met de focus op duurzaamheid. “Zo krijgen jongeren weer perspectief”, vertelt coördinator Marijn Oud.

Bron: https://www.techniekpact.nl

Op Ameland is de economie sterk afhankelijk van toerisme. Daardoor is er met name voor hoogopgeleide jongeren beperkt perspectief op het eiland. De Waddencampus is opgezet om daar verandering in brengen. Coördinator Marijn Oud van de gemeente Ameland vertelt over de gedachte daarachter. “We willen de eilander economie verbreden met nieuwe bedrijvigheid. Om dat voor elkaar te krijgen, versterken we het onderwijs met de Waddencampus. Kennis is immers de motor van vernieuwing. Op die manier kunnen we jongeren nieuwe kansen bieden.”

Duurzaamheid voorop
De Waddencampus is een initiatief van de gemeente Ameland en de (v)mbo-school Nordwin College. Samen regelden ze financiering via een subsidie van het Regionaal Investeringsfonds mbo (RIF) voor het project ‘100% Duurzaam’. Oud: “Ameland is heel ambitieus op het gebied van duurzaamheid. We hebben bijvoorbeeld een van de grootste zonneparken van Nederland. Daarmee zijn we koploper bij de energietransitie. Het eiland is een soort proeftuin waar de rest van het land van kan leren. Ook bij de Waddencampus richten we ons op duurzaamheid in brede zin.”


Ga naar originele nieuwsbericht

Meer nieuws