Platform vmbo groen 18 maart 2021

Start Platform vmbo groen

Start Platform vmbo groen

Op 18 maart 2021 is het officiële startsein gegeven voor Platform vmbo groen. Het platform is de verbinding tussen beleid en de onderwijspraktijk en is het netwerk voor alle vmbo scholen met groene beroepsgerichte vakken.

Connect Groen (de AOC’s) en de Vereniging Buitengewoon Groen (VBG, vo scholen met groen profiel en/of keuzevakken) hebben besloten de krachten te bundelen en samen Platform vmbo groen op te bouwen. Platform vmbo groen sluit aan bij de Stichting Platforms VMBO (SPV), waar alle vmbo profielen zijn vertegenwoordigd. Op 18 maart ging ook de nieuwe website vmbogroen.nl live. Hierop is nieuws, informatie en inspiratie te vinden en kan iedereen zich aanmelden voor de Nieuwsbrief.


Sterk vmbo groen

We staan voor grote uitdagingen. De druk op klimaat, voedselsystemen, biodiversiteit en de leefomgeving neemt toe. Groene technologie en (praktische) groene kennis dragen bij aan oplossingen van morgen. De veerkracht van de groene sector is voor een belangrijk deel te danken aan onze unieke groene onderwijskolom, van vmbo tot wo. Een groene toekomst begint op het vmbo.

Platform vmbo groen staat voor sterk groen onderwijs. Het platform is bedoeld om elkaar onderling te versterken, kennis te delen en landelijk en in de regio het vmbo groen onderwijs sterker te profileren en positioneren. Er worden verbindingen georganiseerd in de beroepskolom en met het bedrijfsleven. Daarnaast richt het platform zich op het professionaliseren van iedereen die werkzaam is in het vmbo groen: docenten, leidinggevenden en beleidsmedewerkers.


In de regio

In Platform vmbo groen zijn bijna 100 vmbo scholen in Nederland vertegenwoordigd, alle vmbo scholen van de AOC’s en vo scholen die lid zijn van de VBG.
Het platform is verdeeld in
vijf regio’s met elk twee regiocoördinatoren. Regionaal worden diverse activiteiten voor beroepsgerichte docenten georganiseerd en wordt samenwerking gezocht met andere vo en mbo scholen en de beroepspraktijk.

 

Landelijk

Een vertegenwoordiging van leidinggevenden en beleidsmedewerkers van de vmbo groen scholen richt zich op:

Platform vmbo groen werkt samen met diverse organisaties en is partner van Groenpact.


Convenant

De start van Platform vmbo groen werd officieel gemarkeerd met de ondertekening van een convenant door de bestuurders Gabe van der Zee, namens de AOC scholen (Connect Groen) en Bert van Opstal, namens de VBG.

>> Bekijk het filmpje van de ondertekening


Meer nieuws