SPV 15 juni 2022

Geslaagde managementdag 2022 SPV

Geslaagde managementdag 2022 SPV

Maandag 13 juni vond de managementdag 2022 van SPV plaats. Deze stond in het teken van de toekomst van het v(mb)o en een van de grote mondiale thema’s: duurzaamheid.

De mooie boeketten, die ook als podiumversiering dienden, zijn gemaakt door leerlingen van Yuverta Houten.

Tijdens het plenaire deel van de dag gingen Henk Hagoort, voorzitter van de VO-raad en Jan van Nierop, voorzitter SPV, met elkaar in gesprek over de vraag hoe het onderwijs van de nabije toekomst er uit moet zien. Volgens Jan moet met name het beroepsonderwijs met de ontwikkelingen en innovaties in het bedrijfsleven meebewegen, ook op het vmbo.

We moeten stoppen met het maken van onderscheid tussen beroepsoriënterend en beroepsvoorbereidend onderwijs, maar onderwijs bieden dat de leerlingen stimuleert tot leren. Henk Hagoort benadrukte het belang van gelijkwaardigheid tussen ‘beroepsgericht en theoretisch gericht’ onderwijs en durfde de stelling aan dat over 5 jaar de naam ‘mavo’ uit ons onderwijs is verdwenen.
Beide heren hielden een warm pleidooi voor een structurele plaats en meer waardering van praktijkvakken in het brede voortgezet onderwijs.

>> lees het hele verslag op de website van SPV


Ga naar originele nieuwsbericht

Meer nieuws