04 april 2023

Leerlingen inspireren op Skills Talents

Leerlingen inspireren op Skills Talents

Op 23 maart vonden weer de finales plaats van Skills Talents, de teamvakwedstrijden voor vmbo-leerlingen. Prachtige bloemwerken en tuinen én een overwinning van Yuverta in de categorie Horeca, bakkerij en recreatie.

Via een voorronde op de eigen school en een kwalificatiewedstrijd kan een team in de nationale finale komen. Daar strijden de deelnemers in teams om de beste te worden van Nederland.

Bij bloemwerk stonden Aeres VMBO Heerenveen (1), Terra Emmen (2) en Vonk vmbo Alkmaar (3) op het podium. Die eer was bij Tuinontwerp en -aanleg voor Curio Prinsentuin (1), Yuverta Nijmegen (2) en Aeres VMBO Emmeloord (3). Een bijzondere overwinning in een -niet groene- categorie: Yuverta vmbo Alphen aan den Rijn ging er met de eerste prijs vandoor bij Horeca, Bakkerij en Recreatie.

>> lees hier alle uitslagen van Skills Talents

Ook meedoen?

Wil je met je leerlingen ook meedoen aan Skills Talents? Lees dan hier meer informatie, zoals de jaarplanning en de mogelijkheden om de wedstrijden te integreren in het Programma van Toetsing en Afsluiting (PTA).

Bloemen voor de minister

De leerlingen van Yuverta vmbo Boskoop hadden een bijzonder moment: ze mochten bloemen aanbieden aan minster Wiersma en hielpen bij de start van de finales op 23 mrt.

Docent in het zonnetje

Nog een bijzonder moment: op vrijdagavond 24 maart heeft WorldSkills Netherlands tijdens de Skills Heroes prijsuitreiking de Skills Heroes Docenten Bokaal 2023 uitgereikt aan Anja Bronda. Anja is werkzaam bij Yuverta en ontving de prijs vanwege haar tomeloze inzet bij de Skills Heroes vakwedstrijden.

>> lees hier het hele bericht over Anja

>> lees hier de uitslagen van Skills Heroes (de mbo vakwedstrijden Bloembinder, Dierverzorger en Hovenier))


Meer nieuws