Groenpact 20 mei 2022

Aeres Nijkerk wint de Impactprijs 2021

Aeres Nijkerk wint de Impactprijs 2021

Duurzaam kokkerellen van Aeres VMBO Nijkerk heeft de Impactprijs 2021 gewonnen. Van minister Henk Staghouwer hoorde ze op de feestelijke uitreiking bij Inholland dat zij met 2500 euro naar huis mochten. Ze waren de enige genomineerde, maar de jury vond het unaniem een zeer terechte winnaar. De prijsuitreiking was echte belevenis voor de genomineerde leerlingen. Laten we ervoor zorgen dat er volgend jaar weer meer projecten genomineerd worden!

Duurzaam kokkerellen

In samenwerking met plaatselijke supermarkten haalden de leerlingen van Aeres voedsel op dat niet meer verkocht mocht worden. Ze leerden alles over TGT en THT data en gebruikten hun zintuigen om het aangeboden voedsel te beoordelen of deze al dan niet nog geschikt was voor consumptie.

Omroep Gelderland en Nijkerk Nieuws besteedden aandacht aan het project.

Daarnaast ontwikkelen zij heerlijke producten en gerechten van dit voedsel. Op een creatieve manier leerden zij dat je van voedsel dat over is, of ‘over de datum’ je nog heerlijke producten en gerechten kunt maken. Hierdoor wordt voedselverspilling tegen gegaan.

Anderen overtuigen

Deze kennis en vaardigheden hebben zij vervolgens overgedragen aan andere mensen. Buurtbewoners van de school, opa’s en oma’s, vrijwilligers van de pluktuin op het schoolterrein werden uitgenodigd om te komen luisteren en proeven. In een presentatie lieten ze zien wat zij hadden geleerd en uiteraard kon er ook worden geproefd!

Lees meer over het de prijsuitreiking


Meer nieuws