Gemeente Almere 03 juni 2019

Aeres VMBO Almere ontvangt vignet Gezonde School

Aeres VMBO Almere ontvangt vignet Gezonde School

Vorige week onthulde wethouder Marjan Haak bij Aeres vmbo Almere het vignet Gezonde School met als thema voeding. Zij deed dat samen met directeur van de school dhr. Bauke Houtsma. Het vignet Gezonde School is een kwaliteitskeurmerk voor scholen die werken aan het verbeteren van de gezondheid van hun leerlingen.

Werken volgens de aanpak van de Gezonde School betekent een gezonde leefstijl in een gezonde leefomgeving; onder andere op het gebied van voeding, bewegen en welzijn en relaties. De school kiest, afhankelijk van wat er op school speelt, een of meer gezondheidsthema’s. Als de school rond een thema de vier pijlers van Gezonde School op orde heeft, kan ze een Gezonde School vignet voor dat thema halen. Aeres vmbo Almere heeft het vignet ontvangen voor het thema Voeding.

Er zijn op dit moment 16 scholen, met in totaal 22 vignetten in Almere. De volgende themavignetten zijn toegekend: 4 voor Welbevinden, 7 voor Voeding, 9  voor Bewegen & Sport, 1 voor Roken & alcohol, 1 voor Natuur & Milieu.


Ga naar originele nieuwsbericht

Meer nieuws