Platform vmbo groen 07 juli 2022

Eerste regiobijeenkomst Regio Oost

Eerste regiobijeenkomst Regio Oost

​​​​​​​Woensdag 29 juni 2022 vond de eerste regiobijeenkomst van Regio Oost van Platform vmbo groen plaats. Regiocoördinator Hubert Rickhoff ontving ongeveer 20 collega’s van de Regio Oost op zijn eigen school Twents Carmel College in Oldenzaal. Op deze locatie worden naast profiel Groen ook de profielen BWI, E&O, HBR, M&T, PIE en Z&W aangeboden.

Sinds dit schooljaar is in het kader van Sterk techniekonderwijs (STO) een Technolab in gebruik genomen. Twee docenten vertelden de aanwezigen dat hier veel basisschoolleerlingen uit de regio in verschillende workshops kennis komen maken met moderne technologie. Ook de eigen leerlingen van de profielen BWI, M&T en PIE maken met verdiepende workshops gebruik van de prachtige faciliteiten van dit nieuwe Technolab.

Na een rondleiding door de school volgde een inspirerende presentatie van Henry Jansen, de groene man achter het Groentekweekproject Middelbare scholen van Canna. Via zijn eigen levensverhaal als kwekerszoon en de ontwikkelingen die hij daarin doormaakte, mede als gevolg van de ontwikkelingen in de groene sector, vertelde hij over zijn huidige werk: “kinderen laten verwonderen en daarmee interesseren voor het groene leven om hen heen”.

Aansluitend twee korte presentaties met informatie over Platform vmbo groen en de ontwikkelingen rondom de nieuwe leerweg en het praktijkgerichte programma groen.

De regiobijeenkomst werd afgesloten met een goede maaltijd en tijd om elkaar beter te leren kennen. Ook in de regio Oost een belangrijke doelstelling, omdat voor het eerst de vmbo groen scholen van de Vereniging Buitengewoon Groen (VBG) en de AOC scholen van Zone en Aeres elkaar in de regio ontmoetten. Met dank aan Regiocoördinator Hubert Rickhoff een geslaagde bijeenkomst die zeker volgend schooljaar vervolg zal krijgen.


Meer nieuws