Platform vmbo groen 17 juni 2024

Platform vmbo groen - regiobijeenkomst west

Platform vmbo groen - regiobijeenkomst west

Woensdag 29 mei 2024 vond de derde regiobijeenkomst van Regio West van Platform vmbo groen plaats. Dit keer waren de deelnemers te gast bij Focus Beroepsacademie in Barendrecht; een brede vmbo scholengemeenschap waar ook profiel Groen wordt aangeboden.

Tijdens de workshop van Groene Norm zijn de aanwezigen door Wim Grooters geïnformeerd over de beschikbare examenproducten in de Schoolexamenbank en doorontwikkeling van Groen Proeven. Ervaringen met deze producten zijn gedeeld en het bewaken en verbeteren van de kwaliteit van de schoolexaminering waren interessante onderwerpen van gesprek.

Tijdens een prima verzorgde maaltijd was er tijd voor nadere kennismaking en het uitwisselen van ervaringen en tips binnen het groene onderwijs. Daarna presenteerde Joris Derksen van De Groene Wereld (voorheen Ontwikkelcentrum) de actuele ontwikkelingen rondom de lesmethode Profiel Groen bovenbouw.

Docenten werden uitgenodigd om deel te nemen aan de eerstvolgende denktanksessie. Ook werd het nieuwe lesmateriaal voor de groene keuzevakken bekeken. Op dit moment wordt de laatste hand gelegd aan het nieuwe materiaal voor het keuzevak ‘Natuurlijk groen’. Docenten krijgen de mogelijkheid gratis proeflicenties aan te vragen om het nieuwe materiaal beter te bekijken.

Na een rondleiding door de ondertussen lege school werd met dank aan regiocoördinator Jaco Speksnijder de inspirerende en geslaagde regiobijeenkomst afgesloten. De datum voor de regiobijeenkomst in 2025 kan al worden genoteerd: woensdag 28 mei 2025!

 


Meer nieuws