Sterk Techniekonderwijs 14 juni 2024

Ook niet-technische profielen welkom bij STO

Ook niet-technische profielen welkom bij STO

De nieuwe fase van Sterk Techniekonderwijs start in 2025 en loopt tot 2029. Een belangrijk verschil in de nieuwe regeling is dat de STO-regio’s de opdracht hebben om de focus in de nieuwe plannen te verbreden van de ‘harde’ techniekprofielen naar techniek en technologie in het hele po, vmbo en mbo. Veel groene vmbo scholen doen al mee in de STO-regio’s, maar dat kan zeker nog meer en beter!

Er is een flyer voor de niet-technische profielen ontwikkeld, waarin je kan lezen hoe je met een concreet plan de mogelijkheid hebt (opnieuw) mee te doen in een STO-regio. Het brede groene werkveld biedt veel mogelijkheden om vmbo groen leerlingen te laten kennis maken, ontdekken en experimenteren met (groene) technologie en techniek.

De groene vmbo scholen kunnen zich mooi laten inspireren door het versnellingsprogramma Digitalisering en Technologie van Groenpact. Dit programma heeft namelijk als doelstelling om het gebruik van technologie steviger te verankeren in de groene onderwijsprogramma’s.

Download hier de flyer.

TIP:       

Het keuzevak ‘Water, Techniek en Duurzaamheid’ is ontwikkeld in een STO-regio; een mooie samenwerking tussen de profielen Groen, PIE en BWI. Door te experimenteren met verschillende technische innovaties zorgt dit keuzevak voor meer bewustwording rondom klimaatvraagstukken. Voor meer info en scholing:


Meer nieuws