SPV 02 februari 2023

Trainingen voorbereiding invoering PGP Groen

Trainingen voorbereiding invoering PGP Groen

Op de site van bijscholingvmbo.nl zijn nieuwe data beschikbaar voor verschillende trainingen ter voorbereiding op de vrijwillige invoering van het praktijkgerichte programma groen. Schrijf je in voor dit gesubsidieerde scholingsaanbod.

In een eerder bericht hebben we laten weten dat minister Wiersma heeft aangekondigd dat zowel scholen met de gemengde leerweg als theoretische leerweg vanaf het schooljaar 2024-2025 praktijkgerichte programma’s aan mogen gaan bieden. Ter voorbereiding biedt Aeres Hogeschool Wageningen via Bijscholing vmbo een aantal trainingen aan:

Bij de uitvoering van het praktijkgerichte programma groen gaan leerlingen aan de slag met levensechte opdrachten in de groene sector. Hoe zorg jij ervoor dat leerlingen inzichten opdoen over hun leerproces én de groene werkvelden goed in beeld krijgen?

Bij de uitvoering van het PGP Groen gaan leerlingen praktijkgerichte authentieke opdrachten in de groene sector uitvoeren. Wat betekent dit voor uw rol als docent in de verbinding tussen onderwijs en bedrijven/organisaties in de regio?

Daarnaast zijn nog steeds vakinhoudelijke trainingen beschikbaar, zoals Actief in de natuur, Erkend dronepiloot voor het groene domein, Instructievideo's ontwerpen en produceren en Robotica-programmeren met Python.


>> Bekijk het volledige aanbod hier


Meer nieuws