Praktijkcluster Food van CIV Groen 02 april 2025

Programma bekend Food for Teachers LIVE event

Programma bekend Food for Teachers LIVE event

Op donderdag 15 mei is de zesde editie van het Food for Teachers LIVE EVENT. Een sprankelend event met food-, bedrijfsleven- en onderwijsinspiratie! Kom kennis snuiven en collega's uit het hele land ontmoeten. Dit keer is het bij de Food Innovation Academy (FIA) in Vlaardingen. Leer alles over het microbioom, hoor het verhaal van Samuel Levi en volg een van de vele kennis- en doe-workshops. Alle fooddocenten zijn welkom: vmbo-mbo-hbo.

Programma

We hebben een smakelijk programma voorbereid.  Er is een ruim aanbod aan workshops, waaruit je zelf je programma samenstelt. Dat wordt nog lastig kiezen! In de ochtend draait het vooral om kennis. 's Middags staan er diverse activiteiten op het programma. 

09.30 uur - Ontvangst

10.00 uur - Opening en welkom

10.15 uur - Keynote 1: het Darmmicrobioom

Door Marieke van de Put, onderzoeker en diëtist

11.15 uur - Workshopprogramma ochtend

  • Duurzame Voedselrevolutie, een nieuw practoraat
    Door Lenno Munnikes van Vonk
     
  • Digitale leermiddelen effectief inzetten in het foodonderwijs
    Door Gerard Nijhuis van Zone.College en Robbert Oud Luttikhuis van Metachef
     
  • Smaakmakers van morgen: innovatief en ondernemend food onderwijs
    Door Mary van Hoek Hendriks van Start a Foodstory
     
  • AI effectief inzetten in je food onderwijs, een introductie
    Door Cock Smit van Vonk en Chantal ter Steege van Zone.College
     
  • This is a serious game – Het Lot van Laagland
    Door Gerty van den Bosch – Habraken van Yuverta en Frisse Blikken
     
  • Mbo en hbo studenten in actie voor plantaardig voedsel, over SIA onderzoeksproject MAP
    Annick de Leeuw, Docent-onderzoeker Voedselomgeving & consumentengedrag, Opleiding Food Innovation HAS green academy
     
  • Energie en waterreductie in de voedingsindustrie, een bedrijfscasus
    Door Martijntje Vollebregt van Wageningen Food & Biobased Research

12.15 uur - Lunch van Sococo: 80 – 20

Met bio vlees en worst van Brandt & Levie

13.15 uur - Workshopprogramma Middag

  • Workshop – Maak er zelf chocola van!
    In het IJscentrum in de Food Innovation Academy met Hidde de Brabander en Boudewijn Nijmeijer
     
  • Workshop - Vegan IJs maken
    In het IJscentrum in de Food Innovation Academy met Hidde de Brabander en Boudewijn Nijmeijer
     
  • Sensorisch Onderzoek – professioneel proeven
    Door Essensor, lab in de Food Innovation Academy
     
  • AI effectief inzetten in je food onderwijs, de praktijk
    Door Cock Smit van Vonk en Chantal ter Steege van Zone.College
     
  • Van nutriscore C naar B – productinnovatie door design thinking
    Door Wijnand Verschuur van Aeres
     
  • Demo in de Proefbakkerij - maak je eigen desembrood
    Meesterboulanger Hiljo Hillebrand

15.00 uur Keynote 2: Of je groentenworst lust en andere worstelingen

Door ondernemer Samuel Levie van Brandt & Levie.

15.45 uur Live: bekendmaking winnaars MBO Challenge Voedselverspilling

Welke studententeams winnen in 2025 de eerste, tweede en derde plaats?

16.05 uur - Afsluiting en aansluitend borrel en netwerken met droge worst

 

>> Hier vind je meer informatie over het event (zoals een uitgebreide beschrijving van de keynotes en workshops) en kun je aanmelden

>> Lees hier het nieuwste H@P Magazine van Food for Teachers


Ga naar originele nieuwsbericht

Meer nieuws