10 januari 2024

Nieuw lesmateriaal keuzevak Natuurlijk groen

Nieuw lesmateriaal keuzevak Natuurlijk groen

De Groene Wereld (voorheen Ontwikkelcentrum) en IVN Het Groene Wiel ontwikkelen samen nieuw lesmateriaal voor het vmbo keuzevak Natuurlijk groen. In het keuzevak Natuurlijk groen zijn natuurinclusief en biodiversiteit belangrijke thema’s. Leerlingen gaan hiermee actief aan de slag. Aan de hand van aansprekende en uitdagende praktijkopdrachten, met aandacht voor innovaties in de sector, doen ze de benodigde kennis en vaardigheden op.

Bij de ontwikkeling van het lesmateriaal betrekken de auteurs van Het Groene Wiel en De Groene Wereld docenten vmbo-groen die het keuzevak Natuurlijk groen al aanbieden. Het online lesmateriaal zal volgens dezelfde opzet en opbouw ontwikkeld worden als de overige vernieuwde keuzevakken van Profiel Groen. Het nieuwe lesmateriaal voor het keuzevak Natuurlijk groen komt beschikbaar voor schooljaar 2024-2025.

Natuurinclusief

In de Green Deal Natuurinclusieve landbouw hebben alle groene onderwijsinstellingen afgesproken om het thema natuurinclusief nadrukkelijker in het curriculum op te nemen. In het keuzevak Natuurlijk groen zijn natuurinclusief en biodiversiteit belangrijke thema’s. Het nieuwe lesmateriaal kan een mooie stimulans voor vmbo groen scholen zijn om het keuzevak aan te gaan bieden.

Dit project wordt mede mogelijk gemaakt door Stichting VoorGrond.

Lees hier meer over de samenwerking tussen IVN Natuureducatie en De Groene Wereld


Meer nieuws