Ministerie van OCW 14 maart 2024

Challenges duurzaamheid voor scholieren en onderwijsinstellingen

Challenges duurzaamheid voor scholieren en onderwijsinstellingen

Diverse ministeries organiseren samen een challenge duurzaamheid, voor scholen en scholieren. Een mooie kans voor onze groene vmbo's, die al veel duurzaamheidsprojecten uitvoeren. Doe ook mee en maak kans op mooie geldprijzen om nieuwe ideeën uit te voeren. Insturen kan tot en met 19 april.

Steeds vaker praten we met elkaar over klimaatverandering. Hoe kunnen we dit probleem het beste aanpakken? Het antwoord is niet eenvoudig, maar we weten wel dat we het samen moeten doen. Daarom hebben we jouw hulp nodig. De ministeries zijn op zoek naar nieuwe, duurzame ideeën van scholieren of studenten die helpen om de school of schoolomgeving duurzamer te maken.

Vind je duurzaamheid belangrijk? Heb jij dé oplossing om jouw school groener te maken? Of droom je van een school waar iedereen kan bijdragen aan een duurzame toekomst? Dan zoeken wij jou! We willen jouw briljante ideeën horen, want we geloven dat de toekomst begint bij de slimme koppen van vandaag. Samen kunnen we de wereld een stukje beter maken, te beginnen bij jouw school. Stuur jouw idee op en win €2.500 of €3.125 om met jouw oplossing aan de slag te gaan!

Er zijn twee categorieën: een challenge voor scholieren en een om onderwijsstellingen duurzamer te maken.

>> lees hier meer over de challenge duurzaamheid en hoe je kunt meedoen

Het ministerie van Onderwijs, Cultuur en Wetenschap (OCW) organiseert deze challenges, in samenwerking met de ministeries van Landbouw, Natuur en Voedselkwaliteit (LNV); Infrastructuur en Waterstaat(I&W); Economische Zaken en Klimaat (EZK); via de interdepartementale werkgroep Duurzame School.


Ga naar originele nieuwsbericht

Meer nieuws