Vmbo in verandering 26 maart 2024

Green Mobile Education Center (GMEC) van Zone.college succes op vmbo

Green Mobile Education Center (GMEC) van Zone.college succes op vmbo

In het Green Mobile Education Center (GMEC) van Zone.college maken leerlingen kennis met de praktijk én met technologische vernieuwingen in de groensector. Docenten kunnen de GMEC reserveren via het intranet, en inzetten voor gewone lessen of als mobiel leslokaal bij een bedrijfsbezoek. De krant 'Vmbo in verandering' maakte een aansprekende reportage.

Tim raapt met een graafmachine grote brokken steen van de grond op, terwijl Lotte haar trekker door een hindernisparcours stuurt. Verderop heeft Twan net een HoloLens opgezet. “Er staat voor mij nu een koe middenin het leslokaal,” zegt hij. Dat klinkt bijzonder, en dat is het ook: klas 3 van het profiel Groen van Vechtdal College krijgt vandaag voor het eerst les in het Green Mobile Education Center (GMEC), een mobiel klaslokaal dat uitgerust is met de nieuwste technologie.

“Het valt me daarbij steeds op hoe snel leerlingen nieuwe vaardigheden oppikken. Ze geven elkaar tips, en als ze al ervaring hebben op de trekker, kunnen ze zelf een uitdagendere oefening kiezen”, aldus Erik te Bokkel, projectleider van de GMEC.

Lees het hele artikel:


Ga naar originele nieuwsbericht

Meer nieuws