23 juni 2022

Eerste regiobijeenkomst Platform vmbo groen

Eerste regiobijeenkomst Platform vmbo groen

Regio West had op woensdag 1 juni 2022 de primeur met de eerste regiobijeenkomst van Platform vmbo groen. 25 deelnemers werden om 16 uur welkom geheten op de Melanchton Business School in Bleiswijk.

>> bekijk alle regio's

Via een online verbinding informeerde Lyanca van de Groep van SLO de groep over de stand van zaken rondom de ontwikkeling van het praktijkgerichte programma (pgp) groen van de nieuwe leerweg. In aansluiting daarop konden de deelnemers o.a. kiezen uit een deelsessie waarin pilotschool Yuverta Oegstgeest vertelde hoe zij zich voorbereiden op de uitvoering van het pgp groen na de zomervakantie. De andere inspiratiesessies hadden als thema: doorlopende leerroutes (o.a. het Groene Lyceum) en lesmateriaal.

Elkaar leren kennen

Tussendoor een heel belangrijk onderdeel van de bijeenkomst: gezellig met elkaar eten. Een mooie gelegenheid om elkaar beter te leren kennen. Dat was een belangrijke doelstelling, omdat voor het eerst de vmbo groen scholen van de Vereniging Buitengewoon Groen (VBG) en de AOC scholen elkaar in de regio ontmoetten.

Na de groepsfoto ging iedereen om 19 uur met nieuwe inspiratie en contacten én een heuse ‘goodiebag’ naar huis. Met dank aan de goede organisatie door de regiocoördinatoren Irma Lommers en Jaco Speksnijder kunnen we terugkijken op een geslaagde bijeenkomst in de Regio West van Platform vmbo groen!

 

 


Meer nieuws