Groenpact 05 maart 2021

Aeres vmbo Nijkerk wint Impactprijs Groen Onderwijs 2020

Aeres vmbo Nijkerk wint Impactprijs Groen Onderwijs 2020

Het was superspannend voor de leerlingen op 4 maart. Ze mochten als enige publiek aanwezig zijn bij de Groenpact Manifestatie Jongeren aan zet - Live. In de loges van het Nationale Theater in Den Haag hoorden de genomineerden wie er dit jaar met de prijs van 2500 euro naar huis mocht.

In de categorie vmbo waren drie projecten genomineerd:

Project Ongewoon lekker - Aeres VMBO

Vlees wordt veel gegeten, omdat het lekker, goedkoop is en het een bron van essentiële voedingsstoffen. Maar het is allesbehalve duurzaam. In meer dan 98 landen vervangt men vlees al voor insecten. Maar in Nederland kijken we hier vaak nog een beetje raar tegen aan. De leerlingen van Aeres gingen aan de slag met... meelwormen.

>> Lees verder op de website van Groenpact

Project Actief in de natuur - Wellantcollege

De vmbo-leerlingen van Wellantcollege hebben voor het keuzevak 'Actief in de natuur' een les voorbereid en gegeven aan leerlingen uit groep 6, 7 en 8 van 'De Korenmolen'.

>> Lees verder op de website van Groenpact

Project Duurzame en Gezonde Eetomgeving – Aeres VMBO

Voedsel is overal. Zonder dat je het in de gaten hebt, neem je dagelijks zo’n tweehonderd beslissingen over wat je in je mond stopt. De eetomgeving stelt je bloot aan veel voedselverleidingen. Het aanbod van voedsel bepaalt voor een groot deel wat je eet. Dat was de uitdaging voor de leerlingen van Aeres Almere.

>> Lees verder op de website van Groenpact

Demisionair minister Carola Schouten mocht bij Twan Huys aan tafel bekend maken wie de winnaar was........Aeres vmbo Nijkerk met hun project 'Ongewoon lekker'! Na afloop mochten alle genomineerden en winnaars op de foto met Carola Schouten.

Lees het hele verslag van de Groenpact Manifestatie Jongeren aan zet - Live.

 


Ga naar originele nieuwsbericht

Meer nieuws