Sterk Beroepsonderwijs 23 september 2021

Krant Sterk beroepsonderwijs

Krant Sterk beroepsonderwijs

Vanuit het programma Sterk Beroepsonderwijs en de Stichting Platforms VMBO is opnieuw een krant uitgegeven die helemaal in het teken staat van de samenwerking vmbo, mbo en bedrijfsleven. In de krant staan twee artikelen met mooie voorbeelden van doorlopende leerroutes in het groene onderwijs; bij Terra en Yuverta.

Het Groene Lyceum van Terra Assen

Het Groene Lyceum is een doorlopende leerroute voor leerlingen met tenminste een TL-advies die óók graag praktisch bezig zijn. In zes jaar doorlopen ze een vmbo- en mbo niveau 4-opleiding, waarna ze door kunnen stromen naar het hbo. Terra in Assen was een van de eerste scholen met zo’n Groen Lyceum. Wat is er sindsdien veranderd en hoe kijkt de eerste lichting studenten erop terug?


De vakroutes van Wellant (nu Yuverta)

Bij Wellant vmbo de Bossekamp in Ottoland kunnen leerlingen in de derde klas kiezen voor een van de drie Vakroutes. Ze halen daarmee in drie jaar hun mbo2-diploma in de richting Melkveehouderij, Hovenier of Groen, Grond en Infra. Voor elke Vakroute is  een examenprogramma (PTA/OER) op maat ontwikkeld. Dat is lastiger dan je zou denken, aldus directeur Hijlke Wijnja.

De krant is ter inspiratie bedoeld voor docenten en leerlingen en is te downloaden en gratis te bestellen (in pakketjes van 25 stuks).


Meer nieuws