GroeneRuimte 16 oktober 2019

Samenwerking tussen natuurbeheerders en Groenstart resulteert in leerteams voor werk in het groen

Samenwerking tussen natuurbeheerders en Groenstart resulteert in leerteams voor werk in het groen

Natuurbeheerders PWN en Landschap Noord-Holland hebben leerteams in het leven geroepen om mensen met afstand tot de arbeidsmarkt een kans te bieden op een opleiding op maat en werkervaring in het groen. De opleiding voor deze leerteams is opgezet door Groenstart een initiatief van ondernemers, gemeenten en groene opleidingsinstituten. De opleiding is op 10 oktober van start gegaan.

Deelnemers aan de leerteams volgen een combinatieopleiding op MBO niveau 1 of 2. De opleiding bestaat uit een praktijk- en een theoriegedeelte met veel aandacht voor de persoonlijke ontwikkeling. De studenten sluiten het opleidingstraject af met een diploma of certificaten.

Groenstart is een arbeidsmarktproject onder de vlag van GreenPort NHN en een samenwerking tussen Zorgboerderij De Noorderhoeve, AB Vakwerk, Herenbos Personeelsdienst, het Clusius College, het Horizon College, De Samenwerkingsverbanden en de 18 gemeenten in de kop van Noord-Holland.

Het opleidingstraject bij PWN en Landschap Noord-Holland is een BBL opleiding van 1 of 2 jaar. De studenten krijgen een dag per week les op verschillende locaties. De eerste les op 10 oktober werd gegeven in de Schaapskooi in Bergen. Voor de praktijkdagen gaan deelnemers in de natuurgebieden aan de slag. De lessen worden gegeven door docenten van het Clusius College, gastcolleges door medewerkers van PWN en Landschap Noord-Holland.
 


Ga naar originele nieuwsbericht

Meer nieuws