GroenPact 12 september 2019

PPS Waterroute Dordrecht gecertificeerd als Living Lab

PPS Waterroute Dordrecht gecertificeerd als Living Lab

De PPS Waterroute uit Dordrecht is onlangs gecertificeerd als Living Lab, de vierde in Nederland. Een mooie onderstreping van de Nederlandse waterexpertise. Wellantcollege is een van de partners.

Een delegatie vanuit Wellantcollege was begin september aanwezig bij de 'OpenLivingLab Days' in het Griekse Thessaloniki. OpenLivingLab Days is een driedaags evenement dat onderzoekers, overheden, bedrijven en professionals samenbrengt om kennis, best practices, methoden en tools met betrekking tot Living Labs uit te wisselen. Op het congres werd de Waterroute gepresenteerd en werden er vanuit de Waterroute workshops gegeven over de samenwerking tussen de groene wereld en de watersector.

Living Lab
Een Living Lab is een onderzoeksomgeving waar onderwijs, ondernemers, overheid (regionaal, nationaal en internationaal), burgers en maatschappelijke organisaties gezamenlijk werken aan innovatieve oplossingen voor grote maatschappelijke opgaven, zoals klimaatadaptatie en biodiversiteit. Een Living Lab onderscheidt zich van andere onderzoeksinstellingen door onderzoek en innovatie uit te voeren in een realistische context, zoals een stad of een wijk.


Ga naar originele nieuwsbericht

Meer nieuws