Aeres Hogeschool Dronten 18 januari 2019

Minor Biologische landbouw van start op de bio-beurs

Minor Biologische landbouw van start op de bio-beurs

Aeres Hogeschool Dronten geeft op woensdag 23 januari op het Onderwijsplein de aftrap van de nieuwe minor Biologische landbouw (ABIO). De Hogeschool sluit daarmee aan bij de toenemende vraag naar professionals in de biologische sector.

De biologische landbouw probeert voorop te lopen door te kiezen voor een bedrijfsvoering volgens ecologisch model, vaak in combinatie met een innovatieve werkwijze. Een uitdagende werk- en leeromgeving. De afzet van biologische producten groeit als kool, inmiddels naar meer dan één miljard euro per jaar, evenals de biologische landbouw in areaal en aantal bedrijven. De afzet groeit harder dan de biologische landbouw, met aanbod-problemen als gevolg. Dit schept volop kansen voor goed opgeleide en gemotiveerde toetreders.

Deze minor biedt vierdejaars studenten kansen voor verdieping op de biologische landbouw. De minor gaat in op alle onderdelen van het agrarisch bedrijf. De student doet een minoropdracht op een bedrijf. De minor is bedoeld voor studenten die geïnteresseerd zijn in een start in deze sector, bij voorbeeld van een biologisch bedrijf komen of overwegen hun bedrijf om te schakelen naar biologisch.

Aeres Hogeschool Dronten gaat vanaf 12 februari 2019 met de minor van start. Inmiddels hebben 9 studenten zich aangemeld. Kijk voor meer informatie op de website.  
 


Meer nieuws