Sneeker Nieuwsblad 06 juli 2019

Leerlingen Nordwin College Sneek winnen Waste Battle SWF

Leerlingen Nordwin College Sneek winnen Waste Battle SWF

Team 'De Brainstormers' van het Nordwin College is winnaar van de ‘Waste Battle Súdwest-Fryslân 2019’, met het idee om lessen over zwerfafval te verzorgen op het basisonderwijs. De scholieren presenteerden hun idee vrijdag tijdens de finale van de Waste Battle, die dit jaar als thema 'strand en andere recreatieterreinen' had. Wethouder Erik Faber: ,,De plasticsoep is een wereldwijd probleem, maar wij kunnen onze ogen daar in Súdwest-Fryslân niet voor sluiten. Ook hier komt er zwerfafval in het water terecht.''

Er waren voorrondes op CSG Bogerman Koudum, RSG Magister Alvinus, het Nordwin College en CSG Bogerman Sneek. Ruim tweehonderd leerlingen bedachten in groepjes ideeën om zwerfafval te voorkomen. Voorbeelden: een waterzuiveringsinstallatie, een strandkar waar je in ruil voor afval strandspullen krijgt en een app waarbij je punten verdient als je afval in de prullenbak gooit.

'De Brainstormers' willen het komende schooljaar drie lessen over zwerfafval verzorgen aan leerlingen van het basisonderwijs. ,,Dit idee richt zich echt op het voorkómen van zwerfafval en we verwachten dat het stukje herhaling goed werkt'', aldus wethouder en jurylid Maarten Offinga. De winnaars kregen een cheque van 3000 euro voor de uitvoering van het plan.


Ga naar originele nieuwsbericht

Meer nieuws