De Utrechtse Internet Courant 16 juli 2019

De tuin van de toekomst zorgt voor droge voeten in Utrecht

De tuin van de toekomst zorgt voor droge voeten in Utrecht

Studenten van Wellantcollege ontwierpen een watervriendelijke Tuin in Utrecht-Overvecht. Een regenton, een vijver en hoogteverschillen, niet alle Utrechters hebben het in de tuin. Het zou echter wel nodig zijn. Er is steeds meer aandacht voor dit soort watervriendelijke tuinen, omdat het vaker veel harder regent.

Studenten van het Wellantcollege in Houten hebben daarom een tuin ontworpen die zo goed mogelijk het hemelwater verwerkt. Met behulp van de gemeente Utrecht en de Wilde Weelde is de tuin aangelegd.

Vier groepjes leerlingen hebben verschillende ontwerpen gemaakt voor een tuin die zo watervriendelijk mogelijk is. Dit soort tuinen, die het water vasthouden en goed afvoeren, moeten er meer komen in de stad. Michiel Rijsdijk werkt bij de gemeente Utrecht en is betrokken bij de aanleg van de voorbeeldtuin in Overvecht van de studenten. Hij legt uit waarom Utrecht deze tuin nodig heeft. “Het is niet alleen zo dat het steeds vaker meer regent. Het inwoneraantal groeit en de stad verdicht en daardoor komt er ook steeds meer verharding bij. Zo wordt het steeds lastiger om al het water via het riool af te laten stromen. Bij hevige regenbuien kunnen er wel zes emmers per vierkante meter vallen. Dit terwijl de riolen er maar twee aankunnen. We zoeken dus ruimte voor vier emmers water.”


Ga naar originele nieuwsbericht

Meer nieuws