AOC Raad 20 december 2016

Gezonde kantine Clusius in beeld bij NPO Denktank

Gezonde kantine Clusius in beeld bij NPO Denktank

Medio december maakte Denktank (een televisieprogramma van NPO voor scholieren) een aflevering over de toekomst van ons voedsel: hoe kunnen we de groeiende wereldbevolking blijven voeden zonder dat we daarbij de aarde verwoesten? Hierbij werd ook een bezoek gebracht aan de gezonde schoolkantine vmbo-vestiging van Clusius College in Amsterdam.

Denktank is een programma waarin scholieren op zoek gaan naar een glimp van de toekomst. Van voetballen met robots tot onderzoeken of ouderdom over een paar jaar een te genezen ziekte is. De aflevering waar Clusius aan mee heeft gewerkt gaat in op de toekomst van ons voedsel en draagt de titel “Alleen maar alleseters”.

In de Amsterdamse vestiging hebben ze niet zomaar een schoolkantine, maar de gezondste van Nederland. Bovendien verbouwen ze zelf de groenten die er verkocht worden. Op die manier worden leerlingen meer bewust van waar hun eten vandaan komt en wat je ermee kunt doen.  Het is een interessante en leerzame aflevering geworden, die ook heel geschikt om te gebruiken in het vmbo bij lessen voeding. 

>> Kijk hier de aflevering 


Meer nieuws