AD.nl 02 juni 2018

Nieuwbouw AOC Oost wordt groene oase

Nieuwbouw AOC Oost wordt groene oase

AOC Oost krijgt een nieuwe vmbo-school in Doetinchem. Straks krijgt deze de nieuwe naam: zone.school. De leerlingen worden begin januari 2020 welkom geheten in een futuristische groene omgeving. Ook het Groene Lyceum krijgt een plek in de nieuwbouw.

Blikvanger van de nieuwbouw is de eerste verdieping: een schotel met een diameter van zestig meter waar de theorielessen gegeven gaan worden. De schotel is verdeeld over drie zones met acht ruime lokalen  met flexibele wanden en twee docentenruimtes. Hier kan in groepsverband les gegeven worden, maar ook individueel. 

Atrium
De schotel komt te liggen op een schijnbaar glazen gebouw met een begroeid dak. Hier komen de praktijkruimtes. Het hart wordt gevormd door een 'gigantisch' atrium van 880 vierkante meter. ,,Dat wordt niet zomaar een plek waar je een bak koffie kan drinken. Het wordt een open ruimte met groen, bomen, een vijver en dieren. Geen konijnen ofzo, want die zijn te beweeglijk en kunnen zorgen voor allergische reacties. Dan moet je denken aan spinnen, slangen en schildpadden", legt een enthousiaste directeur René Vijn uit.

De muren van dit atrium krijgen groene mos op de muren. ,,We dachten eerst aan planten, maar dat is te kwetsbaar."

Het buitenterrein bestaat deels uit tuintjes, een kas en een stuk grasland waar dieren kunnen grazen. Ook komt er een dierenverblijf en een gymzaal. Naast de gymzaal wordt een kunstgrasveld gelegd. Kunstgras op een groene school? ,,Ik snap de vraag, maar in dit geval is het gewoon heel praktisch. We hebben net te weinig ruimte voor twee lokalen in de gymzaal. Het kunstgrasveld kan het hele jaar door gebruikt worden als sportveld."


Ga naar originele nieuwsbericht

Meer nieuws