RegioinBedrijf 04 december 2018

Leerlingen Aeres (V)MBO Nijkerk blijven activiteiten met bedrijfsleven organiseren

Leerlingen Aeres (V)MBO Nijkerk blijven activiteiten met bedrijfsleven organiseren

ind november werd een driegangenmenu met groenten uit de eigen Pluktuin van Aeres (V)MBO Nijkerk geserveerd aan ruim tachtig tafelgasten. Het pop-up-diner is één van de vele initiatieven die plaatsvinden vanuit Landgoed Luxool waar natuur, educatie en milieu samenkomen. De tafelversieringen waren afkomstig van de leerlingen bloem van Aeres VMBO Nijkerk, die daarmee alvast oefenden voor de Skills Talents wedstrijden.

Niet het enige initiatief
Tachtig kaartjes tegen een prijs van 25 euro verkochten de leerlingen aan inwoners van Nijkerk. Het diner, een samenwerking tussen de opleidingen van Aeres (V)MBO Nijkerk, Accent, Corlaer college en citymarketing Lekker Nijkerk, is niet het enige initiatief dat de leerlingen organiseren. Ze hebben ook vrijwilligers en bewoners van zorgcentrum De Pol en medewerkers van de Rozelaar in het zonnetje gezet en van een smakelijke maaltijd met ingrediënten uit de Pluktuin voorzien. Dat gebeurde in het kader van de Dutch Agri Food Week tijdens het evenement ‘Voedsel het zal mij GEEN zorg zijn’.

Nominatie Impactprijs Groenonderwijs 2018
Het evenement, dat onder begeleiding van de leerlingen op het terrein van de school plaatsvond, leverde uit 43 inzendingen een nominatie op voor de Impactprijs Groenonderwijs 2018. Directeur van Aeres (V)MBO Nijkerk Annette Vermaas: “Op 16 januari horen we of we gewonnen hebben. Als dat zo is, dan reikt de minister van Landbouw, Natuur en Voedselkwaliteit Carola Schouten een cheque uit van 2500 euro die we aan nieuwe activiteiten kunnen besteden.”


Ga naar originele nieuwsbericht

Meer nieuws