Rodi 09 juli 2018

Clusius eerste vmbo-school met drie groene vlaggen

Clusius eerste vmbo-school met drie groene vlaggen

Het Clusius College Heerhugowaard heeft voor de derde keer de groen ECO Schools vlag behaald. Dat deed nog geen enkele vmbo school in Nederland eerder! Leerlingen hijsen met trots hun derde Groene Vlag in top. De vlag wordt uitgereikt aan scholen waarvan de leerlingen zélf activiteiten ondernemen om de school (verder) te verduurzamen.

Het Clusius neemt al bijna vijf jaar deel aan het Eco-schools programma en behaalde ook in 2014 en 2016 al de groene vlag. 

"Deze derde vlag is een grote pluim voor onze leerlingen en specifiek het Team Green Painters”, zegt directrice Melanie Brandenburg. ,,Het eco-team met leerlingen uit de onder- en bovenbouw werkt het hele jaar aan tal van projecten om onze school en de omgeving te verduurzamen. Van voorlichting op basisscholen tot het omzetten van niet bruikbare kopieën in blokken kladpapier."

Zo doet het Clusius College Heerhugowaard jaarlijks mee aan de Warme Truiendag, werken leerlingen met een composter en een wormenhotel, maken zij bijenhotels, zijn er gastlessen van Greenpeace geweest, is de van wilgentenen gevlochten bijenbloementuin in de vorm van een schilderspalet bijna af, is er een Dag van de Duurzaamheid en wordt er samengewerkt met diverse instanties zoals de gemeente Heerhugowaard, Espeq en Landschap Noord-Holland. 


Ga naar originele nieuwsbericht

Meer nieuws