Ministerie van Onderwijs, Cultuur en Wetenschap 18 juni 2018

Alle leerlingen en studenten Edudelta onder dak

Alle leerlingen en studenten Edudelta onder dak

Bij de ingang van het nieuwe schooljaar is er voor alle leerlingen en studenten van Edudelta een nieuwe plek gevonden bij scholen in dezelfde regio. Edudelta beëindigt dan haar onderwijsactiviteiten. Met deze overgang is er een toekomstbestendige oplossing gevonden waarbij het aanbod van groen onderwijs in Zeeland en Zuid-Holland geborgd blijft. Dat schrijven de minister Van Engelshoven van Onderwijs, Cultuur en Wetenschap en Slob van Basis- en Voortgezet Onderwijs en Media in een brief aan de de Tweede Kamer.

Door sterk teruglopende leerlingen- en studentenaantallen kwam de continuïteit van onderwijs bij Edudelta in het geding. De afgelopen maanden is er door Edudelta, de omliggende scholen en de betrokken gemeenten hard gewerkt om een toekomstbestendige onderwijsoplossing te vinden.

Convenant
Vandaag is er door de betrokken partijen per locatie een convenant ondertekend. Door de samenwerking blijft het aanbod van groen onderwijs voor Zeeland en Zuid-Holland op peil en is dit voor de toekomst geborgen. Het ministerie van OCW betaalt ongeveer 2,5 miljoen euro aan transitiekosten om een soepele overgang van leerlingen, studenten en docenten naar de scholen in de regio te faciliteren.

Edudelta bood op verschillende locaties onderwijs aan. De leerlingen en studenten in Goes kunnen overgaan naar de scholen Pontes en Scalda. In Barendrecht is er voor hen ruimte bij Onderwijsgroep Zuid-Hollandse Waarden en Lentiz, die hierbij samenwerken met CVO Rotterdam. De vmbo-leerlingen in Middelharnis kunnen hun onderwijs bij RGO vervolgen en Lentiz biedt daar vanaf 1 augustus het groen mbo-onderwijs aan.


Ga naar originele nieuwsbericht

Meer nieuws