Tulpnet.nl 26 september 2017

Scholieren op sierteeltbedrijven

Scholieren op sierteeltbedrijven

Met bijna honderd scholieren maakte de eerste groep van Green Unplugged op 21 september kennis met de tuinbouw bij de bedrijven Bunnik Vriesea, GreenBalanz en Waterdrinker. Het is de eerste in een reeks van zes ochtenden waarin leerlingen uit Noord- en Zuid-Holland en Utrecht de komende weken kennis maken met de groene sector.

Aan deze derde editie van Green Unplugged werken zeventien tuinbouwbedrijven mee, met als doel: de carrièrekansen in de groene sector beter onder de aandacht te brengen van leerlingen, docenten en decanen. Naast een rondleiding over het bedrijf, krijgen de leerlingen twee groene workshops, zoals voeding, marketing, flower design, internationale handel, ICT, DNA, sociale media, vloggen en marketing.

Meer dan plantjes
Siegried Bunnik van Bunnik Vriesea’s in De Kwakel ontving een groep van 30 leerlingen van het Wellantcollege uit Alphen aan den Rijn op zijn bromeliakwekerij: “Het is leuk om te zien dat die jongens en meisjes echt wat opsteken van een bezoek. Ze zien zelf dat het om veel meer draait dan alleen de plantjes.


Ga naar originele nieuwsbericht

Meer nieuws